Csak ketten – közös időtöltés

Amikor szülővé válsz, a párkapcsolati együtt töltött idő már a kezdetekkor eltűnik. Egy idő után már azt is nehéz felidézni, milyen volt, amikor csak ketten voltatok.

A gyerek érkezésével kettőből három lesz a családban, és úgy tűnik, hogy egy jó ideig mindenből kevesebb jut nektek: kevesebb lesz az időből, kevesebb beszélgetés, kevesebb alvás, kevesebb pénz, kevesebb énidő fog jutni.
Ellenben ha van elég idő, sikerül magánéletet élni, többet beszélgetni, ez mind mind észrevétlenül erősíti a párkapcsolatot, a házasságot. Emellett jó példát mutat a gyerek(ek)nek a saját jövőbeli párkapcsolatukra nézve.

HOGYAN TUDSZ TEHÁT TÖBB IDŐT TÖLTENI A PÁRODDAL gyerek mellett?


Íme néhány pénztárca barát megoldás a közös időtöltéshez:

Hozd vissza az első randi érzését

Írd be a naptárba és kezeld úgy, mint egy halaszthatatlan feladatot. Akár egy közös ebéd a közeli étteremben, vagy egy séta a városban hot-doggal a kezetekben, mindegy mi az, a lényege, hogy beszélgessetek, mint az első randin – ki milyen könyvet tervez elolvasni, vagy milyen hobbit szeretne kipróbálni. Talán sikerül valami új, izgalmas dolgot megtudni egymásról.

Szervezz egy különleges éjszakát

Fektesd le a gyereket korán, vedd fel a vállat szabadon hagyó csinos kis feketét ami eddig a szekrény aljában porosodott, készíts egy adag popcornt és indítsd el a filmet amit még a délután kiválasztottál. 
Nyiss ki egy üveg jó bort és hagyd, hogy induljon a szombat esti láz..

Közös sport

Csatlakozzatok egy gymhez ahol van gyerekmegőrzés, így együtt tudtok fallabdázni, teniszezni vagy bármi mást, ami a helyszínen elérhető. 

Lopj egy kis énidőt a közös nyaralásból

Szervezd a nyaralást olyan helyre, ahol van gyerekmegőrzés, bébiszittelés. Én vinni szoktam a bébiőrt is, 50 méteren belül hallani ha szükség van rám. Este egy ital a bárban beszélgetéssel mindig feltölt.

Fizess azzal, amihez értesz

Van az a helyzet, amikor muszáj bébiszittert igénybe venni, hogy elszabaduljatok otthonról. Ilyenkor nézd meg, hátha pénzzé váltható a tudásod. Ha például fotós vagy, ajánlj fel egy fotó csomagot a gyerekmegőrzőnek.
Legyél leleményes, és szervezd meg a randis alkalmakat. Legyen együtt töltött időtök, kisgyerekes párkapcsolatban erre nagyon kell figyelni. A gyerekek figyelik a felnőtteket és a szerelemről, házasságról alkotott képük abban gyökeredzik, amit anyától és apától látnak. 

Ajánlom másoknak is:
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ

Szeretnél beszélgetni erről?
Írd meg, mit gondolsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük