40 nap kávé és vita nélkül

Tegnap megkezdődött a nagyböjt, ami a Húsvét előtti nagyjából 40 napos időszak. Ennek az időszaknak a lényege a LEMONDÁS, a MEGÚJULÁS érdekében. Ha valami mellett döntünk, akkor másnak búcsút intünk. A lemondás képessége az élvezet igazi kulcsa!

A gyakorlatban, a böjti időszak többnyire a húsmentes táplálkozásra korlátozódik. Drága jó nagymamám szerintem már el is kezdte.

Én idén azonban valami mást akartam, aminek számomra tényleges értéke van. Az igazi lemondás az, ami nem megy könnyen, erőfeszítést igényel, és mire vége van beépül az életünkbe és nagyon értékeljük. Gondolkoztam nekem mi lehet az, ami nem megy könnyen, de végül hálás leszek azért, mert megcsináltam. Így jutottam el két dologhoz.

Megmaradva a böjt klasszikus étkezési frontján a kávé az egyik lemondásom. Az utóbbi időben túl sokat ittam, éreztem már nem tesz jót, és maga a függőség ténye is zavart, így búcsút intettem neki. 

A másik, jóval fontosabb lemondásom a vita elkerülése 40 napig. Parkoló pályára teszem. Persze ez nem azt jelenti, hogy a szőnyeg alá söpröm, hanem együttműködve a párommal keressük a mindkettőnknek megfelelő megoldást. Ha nagyon nem megy, elnapoljuk a döntést, majd később újra elővesszük a kérdést.

Könnyű lesz?

Szerintem nagyon nehéz. Nem azért, mert az én életem állandóan vitákból áll, hanem azért, mert kiskamasz gyerekeim rendesen cincálják a szülők idegeit, és bizony az eltérő nevelési elvek az egyik leggyakoribb ütközési pont a párkapcsolatokban, a házaspárok között. Az enyémben is.

Értékelni fogom a végére, hogy megcsináltam?

Egészen biztosan.

Állítólag 21 nap szükséges ahhoz, hogy amit elkezdünk szokássá épüljön a mindennapjainkban. Nekem viszont 40 napom lesz ezt a szokást kialakítani. Ez alatt tökéletesre fejlesztem egy jobb hozzáállásom a családi és a párkapcsolati viták megoldásához. 

Sokan szeretnék megfejteni, hogy mi a tartós kapcsolat titka. Sajnos nincs titok. Tudom, az egyszerűbb lenne. Tenni kell érte, minden nap fáradhatatlanul. 
Ha valóban ápoljuk és odafigyelünk kapcsolatunkra, akkor nem csak egy szerelemmel leszünk gazdagabbak, hanem egyben egy lelki társsal és egy baráttal is. Hosszú, boldog évekre.

Ajánlom másoknak is:
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ

Szeretnél beszélgetni erről?
Írd meg, mit gondolsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük